ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Адвокатът е необходим, за да спести времето и парите на своите клиенти.

Квалифицираният адвокат притежава опит и специфични знания. За опитния адвокат не съществува опасността да попадне на недостоверна информация и да бъде лесно подведен, каквато опасност съществува в много по-голяма степен за гражданите без юридически познания.

С влизане в сила на новия Семеен кодекс се създаде Регистър на имуществените отношения на съпрузите към Агенцията по вписванията. Регистърът е централизиран и електронен. В този регистър се вписват брачните договори и режима на имуществени отношения. Понастоящем съществуват три различни режима на имуществени отношения:

Обща характеристика

Чрез ипотеката се обезпечава изпълнението на едно задължение с недвижим имот, от чиято стойност при неизпълнение кредиторът ще се удовлетвори по предпочитание по реда на чл. 136 от ЗЗД. Ипотеката следва обезпеченото вземане при прехвърлянето му и се погасява, ако то се погаси. Тя може да се учреди за обезпечаване както на свое, така и на чуждо вземане, но за имот, собственост на лицето, което я учредява. Ипотеката следва имота и при прехвърлянето му не се погасява. Учредява се чрез вписване в имотния регистър, което се извършва въз основа на договор или на закона. Може да се учреди само върху поединично определени имоти и за определена парична сума.

Процедурата за покупко-продажба на недвижим имот, в който купувачът заплаща част или цялата покупна цена с банков кредит е следната:

Когато сте взели решение да придобиете или продадете (прехвърлите на трето лице) недвижим имот или имате вещноправен, или облигационен казус относно владение, прехвърляне на недвижим имот, договор за покупко-продажба или учредяване на вещно право върху имот, задължително е първо да се консултирате с опитен адвокат, занимаващ се със сделки с недвижими имоти.

ПРАВНА КАНТОРА "АНДРЕЕВ" - ВАРНА

Адвокат Варна - Стилян Андреев предоставя правни услуги, консултации и процесуално представителство. Стреми се точно да изпълнява поетите ангажименти, постигайки максимална ефективност по отношение на време и средства.

ЗА КОНТАКТИ

Адрес: ул. Хан Кубрат 9Б

9000 Варна, България

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефон: 0884 05 99 89