Дела срещу ВиК

Всяка година ВиК /Водоснабдяване и Канализация/ дружествата завеждат стотици дела срещу клиентите си. Схемата им на действие е подобна, както и на други монополисти (като енергоразпределителните дружества или топлофикационните дружества), а именно: инициират заповедно производство по чл.410 от ГПК, снабдяват се със Заповед за изпълнение и Вие вече им дължите исканата сума, включително и разходите им по заповедното производство.

Често потребителите допускат грешката да подпишат споразумение за разсрочване на задължението със съответното ВиК дружество, с което се лишават от възможността да не заплатят евентуалните недължими суми.

Важно е да знаете, че:

Независимо от етапа, в който се намира спора с ВиК дружеството трябва да бъдат анализирани възможностите, които имате за защита. Ако все още само Ви се търсят суми и още не е заведено дело е добре да се инициира производство, с което да се докаже, че същите са недължими. Ако срещу Вас е заведено дело следва да се предприемат своевременни действия, за защита на правата Ви. В случай, че делото е приключило във Ваша вреда, то е възможно да се открият нарушения, които да позволят евентуално обжалване на съдебното решение и съответно отпадане на задължението Ви.

Във всеки един момент на спора със съответното ВиК дружество е възможно да открием начин да отпаднат начислените задължения към монополиста.

Имайте предвид, че ВиК операторите често извършват нарушения, неспазвайки редица разпоредби на Закона за водите, наредбите регулиращи дейността им, както и собствените си „Общи Условия”. Например начисляват се произволни количества вода, като не се отчитат количествата съгласно нормативните изисквания, не се доставя вода с необходимите качества, заплашват се  потребителите със спиране на водоснабдяването и т.н.

Ако Вие или Ваши близки се намирате в такава ситуация, то можете да се обърнете за помощ към нас. Правна кантора “Андреев” ще Ви предостави следните услуги:

  1. Консултация и извършване на предварителен правен анализ по Вашия казус;
  2. Разработване на възможно най-правилната и благоприятна за Вас стратегия за действие, в зависимост от конкретните условия;
  3. Съдействие и представителство пред съответното ВиК дружество.
  4. Процесуално представителство пред всички съдилища в България.

 

ПРАВНА КАНТОРА "АНДРЕЕВ" - ВАРНА

Адвокат Варна - Стилян Андреев предоставя правни услуги, консултации и процесуално представителство. Стреми се точно да изпълнява поетите ангажименти, постигайки максимална ефективност по отношение на време и средства.

ЗА КОНТАКТИ

Адрес: ул. Хан Кубрат 9Б

9000 Варна, България

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефон: 0884 05 99 89